Let them be - Kids

Welkom in 'De Magische Schatkamer', waar Ellen Verellen met haar team van Let Them Be vzw zorgt voor onvergetelijke workshops voor onze kleinsten!

Hier laten we kinderen gewoon 'zijn' en volop spelen in een wereld vol verwondering.
In een tijd waarin prikkels ons omringen en de maatschappij steeds meer regels en 'moetjes' oplegt, bieden wij een plek waar kinderen kunnen connecteren met de natuur en hun eigen creativiteit kunnen ontdekken.

 

Via workshops ontstaat er al spelend; creërend en voelend verbinding tussen jou en je kind. Professionele kindercoaches begeleiden jullie tijdens de ontdekking naar de schatten in jullie zelf. Want jij en je kind hebben een magische schattenkamer aan talenten en bijzonderheden in jullie.

We bieden 4 workshops aan:

Let me BE creative – Lore Coppens oprichtster van Feel it en Alohi. (ouder en kind – deelname = 5 €)

Let me manifest my dreams – Elsbeth Coomans, Kinder- & jongerencoach o.a. bij Alohi (kind – gratis deelname)

Let me PLAY – Nele Flamang, Aware parenting instructeur, auteur van 'Als je van spelen leren kan’;
Podcast ‘De speelcast’ (ouder en kind – deelname = 5€)

Let me FEEL– Linde Vandaele van Gezond Gegrond Groeien (ouder en kind – deelname = 5€)

 

Dankzij de oprechte aandacht voor elkaar gaan jullie huiswaarts met een opgeladen hart en
zelf geknutselde schatkistjes en droomzakjes om levenslang te koesteren.

 

Maxime Quisquater en Steven Vrancken nemen je elke uur op ontdekkingsreis in jezelf via ademhaling- en klankenreizen.
Zo kunnen jij en je kind heerlijk ontspannen de workshop aanvatten.

 

PROGRAMMA:

11u00: Ademreis (gratis deelname voor iedereen)

11u30: 4 workshops Let me PLAY (van 3 tot en met 7 jaar) Let me FEEL (Van 7 tot en met 12 jaar)

12u00: Ademreis (gratis deelname voor iedereen)

12u30: 4 workshops Let me PLAY (van 7 tot en met 12 jaar) Let me FEEL (Van 3 tot en met 7 jaar)

13u00: Ademreis (gratis deelname voor iedereen)

13u30: 4 workshops Let me PLAY (van 3 tot en met 7 jaar) Let me FEEL (Van 7 tot en met 12 jaar)

14u00: Ademreis (gratis deelname voor iedereen)

14u30: 4 workshops Let me PLAY (van 7 tot en met 12 jaar) Let me FEEL (Van 3 tot en met 7 jaar)

15u00: Klankenreis (gratis deelname voor iedereen)

15u30: 4 workshops Let me PLAY (van 3 tot en met 7 jaar) Let me FEEL (Van 7 tot en met 12 jaar)

16u00: Klankenreis (gratis deelname voor iedereen)

16u30: 4 workshops Let me PLAY (van 7 tot en met 12 jaar) Let me FEEL (Van 3 tot en met 7 jaar)


Elsbeth Coomans - Let them manifest their dreams workshop

Elsbeth Coomans, 40 jaar, mama van Jesse (5 jaar) en Nienke (4 jaar). Kinder -en jongerencoach die kinderen en jongeren, samen met hun ouders, (terug) in hun kracht wil laten staan bij een verandering binnen hun gezin of de thuissituatie. Tevens lesgeefster voor Alohi om kinderen samen met hun ouders te laten stralen op een speelse, lichaamsgerichte manier van ontladen naar ontspanning.
Tijdens de workshop ‘Let them manifest their dreams’ gaan we spelen in de creatiespiraal om in onze grootste dromen te stappen richting werkelijkheid.

 


Linde Vandaele - Let them Feel workshop 

Linde Vandaele, 30 jaar, (v)Linde(r) is één van de namen die ik door de jonge kinderen wel eens opgespeld krijg. Fladderend tussen de magische wereld waar rust & transformatie samengaan en de tastbare natuurlijke wereld van gezondheid en onderwijs. Groeien & verbinding staan voor mij centraal in het begeleiden van kinderen & volwassenen: Groeien in wie je werkelijk bent, laten groeien van je eigen talenten, ontdekken welk potentieel nog ongezien is, bloeien met je eigen kleuren op op de plaats waar je nu bent etc. Je plek innemen doen we op de mini-workshop kinderyoga 'Let me relax (? )' waar we op een speelse manier de magische schattenkamer in onszelf ontdekken. Waar kinderen kunnen ontdekken welke waardevolle schatten bij zichzelf te vinden zijn. Een plek waar ademhaling, beweging en rust elkaar afwisselen. Heel graag tot dan!


Nele Flamang - Let them play workshop

Nele Flamang is mama van Lotte (6) en Lis (3), logopediste, Aware Parenting instructeur, spreker, auteur van 'Als je van spelen leren kan’ en maker van de podcast; de ‘Speelcast’. Nele gelooft dat spel niet alleen de taal maar ook één van de natuurlijke herstelmechanismen van een kind is. Spelen is een krachtige manier om gevoelens te delen en los te laten. Ouders kunnen deze taal opnieuw leren spreken en zo hun kind ondersteunen om opnieuw in balans te komen. Nele gelooft dat het dit is wat tot ware weerbaarheid leidt. Want wat er ook op ons af komt, en hoe de toekomst er ook uit ziet, het is de kracht van binnenuit die onze kinderen nodig hebben om samen aan een nieuwe wereld te bouwen.
In deze mini-workshop ‘Let me play’, kan je samen met je kind komen proeven van één van de krachtigste vormen van verbindend spel; machtomkeerspel.

In een wereld waarin kinderen vaak weinig keuze of autonomie ervaren, stapelen gevoelens van machteloosheid zich al gauw op.
Wanneer we tijdens het spel de rollen eens durven omdraaien geven we hen de kans om opgestapelde gevoelens van machteloosheid te ventileren en te transformeren. Machtomkeerspel zorgt voor meer verbinding, plezier en samenwerking. Je kind ontdekt spelenderwijs zijn kracht, als een schat in zichzelf.


Lore Coppens - Let them be creative workshop 

De “let-them-be-creative” workshop wordt begeleid door Lore Coppens, oprichtster van Feel-it & Alohi. Wij geloven erin om kinderen van jongs af aan te stimuleren in persoonlijke groei & ontspanning! Zo kunnen ze stralend in het leven staan… ook nog als ze groot zijn! Met het ganse Alohi netwerk zetten we in op een laagdrempelig & speels aanbod om kinderen & hun context preventief te leren omgaan met emoties, gedachten, volle hoofdjes, onzekerheid, enz. Tijdens de “let-them-be-creative” workshop gaan we op ontdekking naar de schatten in jullie zelf, van kind én ouder. Dankzij de oprechte aandacht voor elkaar gaan jullie huiswaarts met een opgeladen hart & een handgemaakt schatkistje om levenslang te koesteren.


Maxime Quisquater - Ademreis

Maxime Quisquater is ademhalingscoach en de founder van Limitless Journey Group, waarmee hij mensen coacht naar hun volle potentieel.

Hij zal jou en je kind op een wondermooie ademreis meenemen zodat jullie verbinden met jullie ziel en authentieke zelf. De racende gedachten in jullie hoofden zullen verminderen, jullie zullen rust vinden en langzaam naar elkaar toegroeien. Maxime maakt jullie op een leuke, warme en liefdevolle manier bewust van jullie ‘zijn’. We zijn immers human beings en geen human do-ers.


Steven Vrancken - Klankenreis

Steven Vrancken is ook ademcoach en tevens muzikant, hij zal jou en je kind onderdompelen in een vredige wereld van dromerige melodieën. Steven zal jullie in een diepe relaxatie brengen zodat jullie samen ontspannen de Let me BE-workshop kunnen aanvatten. Een muzikaal cadeautje voor jou en je kind.